راهنما
از دانشنامه علوم اسلامی
ویکی به وبگاههایی گفته می شود که امکان ویرایش، افزودن و حذف مطالب وبگاه را برای کاربران فراهم می سازد. همچنین به برنامههای کامپیوتری که برپایی چنین وبگاههایی را ممکن میسازند نیز ویکی گفته میشود. ویکی کاربران را قادر می سازد تا بدون دانش برنامهنویسی وب، صفحات اینترنتی، درباره موضوعات مختلف ایجاد نمایند.
ویژگی جالبی که در ویکیها دیده میشود، قابلیت پیوند به متن تایپ شده است؛ حتی اگر پیوند مورد نظر وجود نداشته باشد که در آن صورت با رنگ قرمز نمایش داده میشود.
مقالات در ویکی علوم اسلامی به هم دیگر پیوند شدهاند. وقتی شما متنی را به صورت لینک معمولی " صفحهٔ اصلی " میبینید، به این معنی است که با کلیک کردن روی آن بخش از متن، شما به یک مقاله دیگر در ویکی علوم اسلامی هدایت خواهید شد. معمولاً این پیوندها به این منظور ایجاد میشوند که یک مقاله به جای آن که هر کلمه یا عبارت را به طور مفصل بشکافد، به مقالهٔ دیگری که به طور ویژه در آن باره است پیوند میدهد. به این ترتیب شما همیشه فقط یک کلیک با دانستن جزئیات آن موضوع فاصله دارید.
غیر از پیوندهایی که در لابهلای متن مقالات میبینید، معمولاً مقالات ویکی علوم اسلامی پیوندهای دیگری را نیز شامل میشوند. بیشتر ارجاعات در ویکی علوم اسلامی به منابع کتابخانه دیجیتال مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی میباشد. با این حال استنادات ممکن است به هر منبع خارجی دیگری نیز ارجاع شوند. پیوندهای خارجی به صورت " سایت مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی " نمایش داده میشوند. ادامه مطالب ...
در بالای صفحه سمت چپ، کادر متنی وجود دارد که در آن واژه "جستجو" نوشته شدهاست.برای شروع جستجو:
- کلمه مورد نظر خود را وارد کنید.
- دکمهٔ Enter را روی صفحهکلید فشار داده و یا بر روی علامت ذره بین کلیک کنید. و یا بر روی عبارت "صفحه های در بردارنده..."کلیک کنید.
تفاوت این دو در آن است که کلیک کردن روی عبارت "صفحه های در بردارنده..." همیشه شما را به صفحهای میبرد که در آن فهرست تمامی نتایج جستجو وجود دارد، اما کلیک کردن روی علامت ذره بین باعث میشود که ویکی تلاش کند اگر صفحهای دقیقاً با همان نامی که وارد کردید وجود دارد، شما را مستقیماً به آن صفحه هدایت کند، و در غیر این صورت نتایج جستجوی آن عبارت در صفحات ویکی را به شما نشان بدهد.
امکان «ویرایش» صفحهها توسط تمام کابران از شاخصههای اصلی این ویکی میباشد. تقریباً بالای هر صفحهٔ ویکی پیوندی وجود دارد که میگوید «ویرایش». این پیوند به شما اجازه ویرایش صفحهای که مشاهده میکنید را میدهد. امکان ویرایش صفحات برای کاربرانی که نام کاربری ندارند یا به وارد سامانه نشدهاند وجود دارد اما تغییرات بعد از تایید مدیران نمایش داده خواهد شد. در این حالت برای دیدن تغییراتی که اعمال نمودهاید پیشنمایش صفحه را ببینید. ادامه مطالب ...
همانگونه که در بخش ویرایش گفته شد یکی از امکانات ویکی ، قالب بندی متن می باشد .به کمک این ویژگی می توانیم فهرست ها و پیوند ها و متن مورب و ... را ایجاد کنیم.
پیوندهای داخلی پیوندهایی هستند که از یک مقالهٔ ویکی به مقالهٔ دیگری در ویکی اشاره میکنند. این پیوندها که به آسانترین شیوهٔ ممکن ساخته میشوند به کاربران اجازه میدهند تا به اطلاعات مرتبط با مقالهای که در حال خواندن آن هستند، دسترسی داشته باشند.
ردهها به کاربران کمک میکنند که اطلاعات مورد نظرشان را پیدا کنند، حتی اگر ندانند که در آن زمینه اطلاعاتی در دانشنامه وجود دارد یا اینکه تحت چه عنوانی قرارگرفته است. هر صفحهای در فضای نام مقاله، میبایست حداقل در یک رده قرار داشته باشد. ردهها باید از میان موضوعات عمدهای برگزیده شوند که احتمال میرود برای خوانندهٔ مقاله مفید باشند.
مقالهها را میتوان در کنار موضوعهای مرتبط دیگر و تحت یک نام ردهبندی کرد. تنها کاری که باید انجام داد این است که بنویسید: [[رده:نام رده]]
و به جای نام رده نام ردهٔ دلخواه خود را قرار دهید.