عملکردها

راهنما

پیوندها

از دانشنامه علوم اسلامی

پیوندهای داخلی

پیوندهای داخلی پیوندهایی هستند که از یک مقالهٔ ویکی به مقالهٔ دیگری در ویکی اشاره می‌کنند. این پیوندها که به آسانترین شیوهٔ ممکن ساخته می‌شوند به کاربران اجازه می‌دهند تا به اطلاعات مرتبط با مقاله‌ای که در حال خواندن آن هستند، دسترسی داشته باشند.

شیوهٔ پیونددهی

اگر می‌خواهید واژه‌ای را به یکی از صفحه‌های ویکی پیوند بزنید (که پیوند ویکی گفته می‌شود) از دو قلاب برای این کار استفاده کنید، مانند:

[[ صفحهٔ اصلی]]

برای نمونه اگر می‌خواهید به صفحهٔ ویکی علوم اسلامی:درباره پیوند بزنید از این حالت استفاده کنید:

[[ویکی علوم اسلامی:درباره]]

(بخش 'ویکی علوم اسلامی:' نشان‌دهندهٔ آن است که صفحهٔ مقصد به جای فضای نام اصلی که مقاله‌های عادی در آن قرار دارند، در فضای نام ویکی علوم اسلامی قرار دارد.)

همچنین به خاطر داشته باشید که در ویکی پیوندها به صورت خودکار ساخته می‌شوند، پس اگر از دو قلاب دور یک واژه استفاده کنید، آن واژه تبدیل به یک پیوند می‌شود و به همین دلیل باید مواظب باشید.

اگر می‌خواهید برای متن پیوند خود از واژه‌ای به غیر از عنوان مقالهٔ مقصد استفاده کنید باید جداکنندهٔ عمودی «|» (SHIFT+BACKSLASH در صفحه کلید انگلیسی) را وارد کرده سپس متن جایگزین خود را بنویسید.

برای مثال، اگر می‌خواهید به صفحه تمرین این صفحه پیوندی برقرار کنید ولی فقط می‌خواهید از واژه‌های «متن من» استفاده کنید باید اینچنین عمل کنید:

برای مشاهدهٔ یک مقاله، [[راهنما:ویرایش صفحه‌ها|چگونه ویرایش کنیم]]...

که به این صورت نمایش می‌یابد:

برای مشاهدهٔ یک مقاله، چگونه ویرایش کنیم...

ولی به راهنما:ویرایش صفحه‌ها پیوند دارد.

رده‌بندی‌ها

مقاله‌ها را می‌توان در کنار موضوع‌های مرتبط دیگر و تحت یک نام رده‌بندی کرد. تنها کاری که باید انجام داد این است که بنویسید: [[رده:نام رده]] و به جای نام رده نام ردهٔ دلخواه خود را قرار دهید.

برای پیوند دادن به یک صفحهٔ رده‌بندی (برای مثال به منظور تحقیق بیشتر) تنها یک نشانهٔ دونقطه در ابتدای برچسب رده قرار دهید مانند:

[[:رده:فقه ( حوزه اصلی )]]

این کد باعث به وجود آمدن پیوند زیر می‌شود:

رده:فقه ( حوزه اصلی )

قرار دادن یک مقاله در یک ردهٔ درست بسیار مهم است زیرا دیگران به آسودگی خواهند توانست کار شما را پیدا کنند. بهترین راه برای تشخیص اینکه مقالهٔ خود را در کدام رده قرار دهید این است که به مقاله‌های مشابه مقالهٔ خود رفته و ببینید آنها از کدام رده استفاده می‌کنند. برای مثال اگر شما مقاله‌ای دربارهٔ یک نوع درخت می‌نویسید، باید به مقالهٔ مربوط به نوع دیگری از درخت رفته و ببینید آن درخت جزو چه رده‌ای است.

پیوندهای بیرونی

ابزارهای ویکی این امکان را به کاربران می‌دهند تا به آسانی پیوندهای بیرونی کاربرپسندی بسازند.

آسانترین راه برقراری یک پیوند به یک وبگاه این است که تمامی نشانی URL مقصد را در مقالهٔ خود وارد کنید. برای مثال اگر می‌خواهید به وبگاه گوگل پیوند ایجاد کنید تنها کاری که باید انجام بدهید این است:

http://www.google.com

ویکی به طور خودکار این متن را به صورت یک پیوند تفسیر کرده و آن را به صورت یک نشانی اینترنتی به همراه «//:http» نمایش می‌دهد. در عمل خیلی کم چنین پیوندهایی مشاهده خواهید کرد زیرا نشانی‌های عادی زیبا نیستند و غالباً هیچ راهنمایی‌ای دربارهٔ وب‌گاه مقصد نمی‌کنند.

برای آنکه نشانی چیزی به غیر از آن چه هست نمایش یابد از یک قلاب در هر سمت آن استفاده کنید. اگر می‌خواهید پیوندی به گوگل بدهید، بنویسید:

[http://www.google.com]

این خط باعث می‌شود تا یک پیوند گوگل به صورت یک شمارهٔ داخل قلاب نمایش یابد:[۱]. این قالب بیشتر برای ذکر منبع در یک مقاله به کار می‌رود. این علامت مانند علامت ارجاع به پاورقی است، پس بهتر است همینطور هم استفاده شود (برای مثال به دنبال یک نقل قول یا یک عبارت که نیاز به ذکر منبع دارد). اگر می‌خواهید نام پیوند همان جمله یا واژه‌ای باشد که می‌خواهید، پس از نوشتن نشانی وب‌گاه از یک عنوان جانشین (بدون نشانهٔ جداکنندهٔ عمودی «|») استفاده کنید. در نتیجه اگر می‌خواهید نام سایت گوگل به صورت «موتور جستجوی گوگل» نمایان شود به این صورت عمل کنید:

[http://www.google.com/ موتور جستجوی گوگل]


بازگشت به صفحه راهنما