فرستادن
از دانشنامه علوم اسلامی
بر روی "◄" کلیک کنید)
توضیح مفهومی
َعث: فرستادن کسی یا چیزی.
از آن به مناسبت در بابهای طهارت، حج و نکاح سخن گفته شده است.
طهارت: تهیّه غذا و فرستادن آن برای صاحبان عزا و بازماندگان میّت تا سه روز مستحب است. 1
حج: حاجیای که در منی) ر منی (موفّق به حلق) ر تراشیدن (یا تقصیر) ر تقصیر (نشده است اگر امکان بازگشت به منی برایش فراهم نباشد، در هرجای ممکن باید حلق یا تقصیر کند و موها یا ناخنهایش را به منی بفرستد. در اینکه فرستادن آن در هرحال واجب است یا تنها درصورت تعمّد خروج از منی قبل از حلق یا تقصیر، یا در هر حال مستحب است، اختلاف میباشد. 2
بر مُحرمی که به جهت بیماری نتوانسته حجش را تمام کند بنابر مشهور واجب است قربانی یا بهای آن را به منی بفرستد تا از طرف او ذبح کنند3) ر احصار (.
نکاح: اگر بین زن و شوهر شقاق) ر شقاق (پدید آید بهتصریح قرآن کریم، 4 حاکم شرع دو حَکَم - یکی از طرف مرد و دیگری از طرف زن - تعیین میکند و نزد ایشان میفرستد تا با در نظر گرفتن مصالح دو طرف، به طلاق یا آشتی داوری نمایند. در وجوب یا استحباب بعث حَکَم از سوی حاکم شرع اختلاف است. بیشتر فقها آن را واجب دانستهاند5) ر تحکیم (.
) ر ارسال (
1. مستند الشیعة 382 - 379 /12. 2 314 /3؛ جواهر الکلام 3 244 - 243 /19. جواهر الکلام 4 143- 142 /20. نساء/ 5 35. جواهرالکلام 213 - 209 /31.
منابع
- فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت (ع) جلد 2 : صفحه 116
اصطلاحنامه
مترادفات
از واژه «فرستادن» بجای واژههای زیر استفاده کنید:
اعم
اخص
نمایههای موضوعی
جستجوی محتوای اطلاعاتی منابع به منظور دستیابی کاربران به موضوع مورد نظر از بین سایر موضوعات، از طریق واژگان کنترل شده(اصطلاحنامه).
برای دسترسی به نمایههای شامل واژه فرستادن به زیرصفحه فرستادن/نمایههای موضوعی مراجعه کنید.