قصه قوم فرعون
از دانشنامه علوم اسلامی
توضیح مفهومی
قصه قوم فرعون : سرگذشت قرآنی لشکریان فرعون و عاقبت شوم آنها
قصه قوم فرعون در آیات 49 -50 سوره بقره، 38 - 40 سوره قصص، 57 - 76 سوره طه؛ و… با تعبیر «آلفرعون» و «قوم فرعون» آمده است.
منظور از قوم فرعون در این آیات، همان «قبطیان» مصر یعنی هواداران سپاهیان فرعون بودند. داستان نابودی قوم فرعون که ناشی از غرور و نخوت و سوءتدبیر فرعون بود، در قرآن کریم مسطور و اجمال آن بهاین شرح است:
پس از آن که بنیاسرائیل آماده حرکت به سوی سرزمین موعود شدند و به کرانههای نیل رسیدند، فرعونیان آگاه شدند و با لشکری عظیم آنها را تعقیب کردند. بنیاسرائیل خود را در محاصره دریا و دشمن میدیدند. به موسی (ع) دستور داده شد که راهی خشک برای آنها در دریا بگشا که نه از تعقیب فرعونیان ترسی داشته باشند و نه از غرق شدن در دریا (طه// 77) . به این ترتیب، موسی (ع) و بنیاسرائیل وارد جادههایی شدند که با کنار رفتن آبها در درون دریا پدیدار شد. در این هنگام، فرعون لشکریانش را درپی بنیاسرائیل فرستاد و خود نیز وارد همان جادهها شد. هنگامی که آخرین نفر لشکر فرعون وارد دریا شد و آخرین فرد از بنیاسرائیل از آن بیرون رفت، به امواج آب فرمان داده شد به جای نخستین بازگردد. بهاین ترتیب، فرعون و قومش در چنگ غضب الهی جان باختند.
منابع
- تفسیر نمونه جلد 13 : صفحه (257-259)
- دانش نامه قرآن و قرآن پژوهی جلد 2 : صفحه (1556-1557)
اصطلاحنامه
مترادفات
از واژه «قصه قوم فرعون» بجای واژههای زیر استفاده کنید:
اعم
نمایههای موضوعی
جستجوی محتوای اطلاعاتی منابع به منظور دستیابی کاربران به موضوع مورد نظر از بین سایر موضوعات، از طریق واژگان کنترل شده(اصطلاحنامه).
برای دسترسی به نمایههای شامل واژه قصه قوم فرعون به زیرصفحه قصه قوم فرعون/نمایههای موضوعی مراجعه کنید.
منابع
- تفسیر نمونه جلد 13 : صفحه (257-259)
- دانش نامه قرآن و قرآن پژوهی جلد 2 : صفحه (1556-1557)