عملکردها

قصه حضرت حزقیل علیه السلام

از دانشنامه علوم اسلامی

توضیح مفهومی

قصه حضرت حزقیل علیه السلام : سرگذشت حضرت حزقیل (ع) یکی از پیامبران بنی‌اسرائیل

در قرآن کریم نامی از جناب حزقیل برده نشده است؛ اما بسیاری از مفسران در تفسیر آیه 243 سوره بقره گفته‌اند این آیه مربوط به قوم حزقیل است که تعداد آنان را از هشت تا هفتاد هزار نفر گفته‌اند. حزقیل سومین پیامبر پس از حضرت موسی (ع) بود.

متن و ترجمه آیه چنین است: «أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ خَرَجُواْ مِن دِیَارِهِمْ وَهُمْ أُلُوفٌ حَذَرَ الْمَوْتِ فَقَالَ لَهُمُ اللّهُ مُوتُواْ ثُمَّ أَحْیَاهُمْ إِنَّ اللّهَ لَذُو فَضْلٍ عَلَی النَّاسِ وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لاَ یَشْکُرُونَ»؛ «آیا از (حال) کسانی که از بیم مرگ از خانه‏های خود خارج شدند و هزاران تن بودند خبر نیافتی پس خداوند به آنان گفت تن به مرگ بسپارید آنگاه آنان را زنده ساخت آری خداوند نسبت به مردم صاحب بخشش است ولی بیشتر مردم سپاسگزاری نمی‏کنند».

همچنین در تفسیر آیه: «وَجَاء رَجُلٌ مِّنْ أَقْصَی الْمَدِینَةِ یَسْعَی قَالَ یَا مُوسَی إِنَّ الْمَلَأَ یَأْتَمِرُونَ بِکَ لِیَقْتُلُوکَ فَاخْرُجْ إِنِّی لَکَ مِنَ النَّاصِحِینَ» (قصص//20) گفته‌اند: این مرد ظاهراً همان کسی بود که بعداً به «مؤمن آل فرعون» معروف شد که نامش حزقیل و از خویشاوندان نزدیک فرعون بود.

منابع

  1. قصص قرآن جلد 2 : صفحه 185
  2. تفسیر نمونه جلد 16 : صفحه 53

اصطلاح‌نامه

اعم

قصص انبیاء

منابع

  • تفسیر نمونه جلد 16 : صفحه 53
  • قصص قرآن جلد 2 : صفحه 185