عملکردها

قصه حضرت ایوب علیه السلام

از دانشنامه علوم اسلامی

نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ مهٔ ۲۰۱۶، ساعت ۱۶:۳۸ توسط Hashemi (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

توضیح مفهومی

قصه حضرت ایوب علیه السلام : سرگذشت قرآنی حضرت ایوب (ع) یکی از پیامبران الهی

ایّوب - بنا به نقل ~قاموس کتاب مقدس~- در لغت عبری به معنای بازگشت‌کننده است. در قرآن مجید نیز گویا این معنا لحاظ شده است؛ زیرا در آیه 43 سوره ص، ایّوب را به نام اَوّاب وصف کرده است. نام آن حضرت که نمونه و مَثَل اعلای شکیبایی و استقامت به‌شمار می‌آید، در سوره‌های: نساء//163، انعام// 84، انبیاء// 83-84، و ص// 41-44 ذکر شده است.

سرگذشت ایشان را به اختصار در سوره‌های انبیاء و ص چنین می‌خوانیم:

سوره انبیاء// 83-84:

«وَأَیُّوبَ إِذْ نَادَی رَبَّهُ أَنِّی مَسَّنِیَ الضُّرُّ وَأَنتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ **فَاسْتَجَبْنَا لَهُ فَکَشَفْنَا مَا بِهِ مِن ضُرٍّ وَآتَیْنَاهُ أَهْلَهُ وَمِثْلَهُم مَّعَهُمْ رَحْمَةً مِّنْ عِندِنَا وَذِکْرَی لِلْعَابِدِینَ »؛ «و ایوب را (یاد کن) هنگامی که پروردگارش را ندا داد که به من آسیب رسیده است و تویی مهربانترین مهربانان. پس (دعای) او را اجابت نمودیم و آسیب وارده بر او را برطرف کردیم و کسان او و نظیرشان را همراه با آنان (مجددا) به وی عطا کردیم (تا) رحمتی از جانب ما و عبرتی برای عبادت‏کنندگان (باشد)».

سوره ص// 41-44:

«وَاذْکُرْ عَبْدَنَا أَیُّوبَ إِذْ نَادَی رَبَّهُ أَنِّی مَسَّنِیَ الشَّیْطَانُ بِنُصْبٍ وَعَذَابٍ **ارْکُضْ بِرِجْلِکَ هَذَا مُغْتَسَلٌ بَارِدٌ وَشَرَابٌ **وَوَهَبْنَا لَهُ أَهْلَهُ وَمِثْلَهُم مَّعَهُمْ رَحْمَةً مِّنَّا وَذِکْرَی لِأُوْلِی الْأَلْبَابِ **وَخُذْ بِیَدِکَ ضِغْثًا فَاضْرِب بِّهِ وَلَا تَحْنَثْ إِنَّا وَجَدْنَاهُ صَابِرًا نِعْمَ الْعَبْدُ إِنَّهُ أَوَّابٌ»؛ «و بنده ما ایوب را به یاد آور آنگاه که پروردگارش را ندا داد که شیطان مرا به رنج و عذاب مبتلا کرد. (به او گفتیم) با پای خود (به زمین) بکوب اینک این چشمه‏ساری است‏سرد و آشامیدنی. و (مجددا) کسانش را و نظایر آنها را همراه آنها به او بخشیدیم تا رحمتی از جانب ما و عبرتی برای خردمندان باشد. (و به او گفتیم) یک بسته ترکه به دستت برگیر و (همسرت را) با آن بزن و سوگند مشکن ما او را شکیبا یافتیم چه نیکوبنده‏ای به راستی او توبه‏کار بود».

منابع

  1. قاموس کتاب مقدس : صفحه 147
  2. اعلام القرآن : صفحه 233
  3. قصص قرآن جلد 2 : صفحه 1

اصطلاح‌نامه

مترادفات

از واژه «قصه حضرت ایوب علیه السلام» بجای واژه‌های زیر استفاده کنید:

قصه ایوب ( ع )

اعم

قصص انبیاء

نمایه‌های موضوعی

جستجوی محتوای اطلاعاتی منابع به منظور دستیابی کاربران به موضوع مورد نظر از بین سایر موضوعات، از طریق واژگان کنترل شده(اصطلاح‌نامه).

برای دسترسی به نمایه‌های شامل واژه قصه حضرت ایوب علیه السلام به زیرصفحه قصه حضرت ایوب علیه السلام/نمایه‌های موضوعی مراجعه کنید.

منابع

  • اعلام القرآن : صفحه 233
  • قاموس کتاب مقدس : صفحه 147
  • قصص قرآن جلد 2 : صفحه 1
  • مجله پژوهشهای قرآنی جلد 11 : صفحه 344
  • مجله پژوهشهای قرآنی جلد 13 : صفحه 391