عملکردها

راهنما

مرور صفحه‌ها

از دانشنامه علوم اسلامی

نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ مهٔ ۲۰۱۶، ساعت ۱۲:۵۹ توسط Hashemi (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «== مرور صفحه‌های ویکی == مقالات در ویکی علوم اسلامی به هم دیگر پیوند شده‌اند....» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مرور صفحه‌های ویکی

مقالات در ویکی علوم اسلامی به هم دیگر پیوند شده‌اند. وقتی شما متنی را به صورت صفحهٔ اصلی می‌بینید، به این معنی است که با کلیک کردن روی آن بخش از متن، شما به یک مقاله دیگر در ویکی علوم اسلامی هدایت خواهید شد. معمولاً این پیوند‌ها به این منظور ایجاد می‌شوند که یک مقاله به جای آن که هر کلمه یا عبارت را به طور مفصل بشکافد، به مقالهٔ دیگری که به طور ویژه در آن باره است پیوند می‌دهد. به این ترتیب شما همیشه فقط یک کلیک با دانستن جزئیات آن موضوع فاصله دارید.

غیر از پیوندهایی که در لابه‌لای متن مقالات می‌بینید، معمولاً مقالات ویکی علوم اسلامی پیوندهای دیگری را نیز شامل می‌شوند. بیشتر ارجاعات در ویکی علوم اسلامی به منابع کتابخانه دیجیتال مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی می‌باشد. با این حال استنادات ممکن است به هر منبع خارجی دیگری نیز ارجاع شوند. پیوندهای خارجی به صورت سایت مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی نمایش داده می‌شوند.

صفحه اصلی

صفحه اصلی ویکی علوم اسلامی شامل معرفی اجمالی و پیوندهایی به رده‌ها، ورودی‌ها و صفحه‌های خاص می‌باشد. رده‌ها روشی برای طبقه‌بندی و ساختارمند کردن اطلاعات موجود در ویکی علوم اسلامی هستند. پیوند به واژه اصلی اصطلاح‌نامه هر رشته نیز در صفحه اصلی قرار داده شده است و بدین ترتیب شما میتوانید با دنبال نمودن این پیوند‌ها پیمایش ویکی علوم اسلامی را آغاز کنید.

رده‌ها

هر مدخل یا اصطلاح در یک یا چند ردهٔ اصلی طبقه‌بندی می‌شود. قرار گرفتن یک مدخل در رده‌ای خاص بیانگر نوعی ارتباط سلسله مراتبی آن مدخل با رده است. بدین معنی که آن مدخل یا زیر مجموعه رده است یا مشتق شده از واژه‌ای همنام با نام رده می‌باشد. رده‌ها به صورت پیوندهایی در پایین مقاله مشخص می‌شوند. با کلیک روی این پیوندها می‌توانید مقالات دیگری که در آن رده قرار دارند را پیدا کنید، و به این ترتیب مقالات مختلفی که به هم مرتبط هستند را بخوانید. به علاوه هر رده در یک ساختار درختی قرار دارد، یعنی ممکن است خودش زیر رده‌هایی داشته باشد، یا خودش شاخه‌ای از ردهٔ بزرگتری باشد.

جستجو در ویکی

در بالای صفحه سمت چپ، جعبهٔ متنی وجود دارد که کنار کلیدهای برو و جستجو کن نوشته شده‌اند.برای شروع جستجو:

  1. کلمه مورد نظر خود را در قسمت وارد کنید.
  2. دکمهٔ «برو» یا «جستجو» را بزنید (یا دکمهٔ Enter را روی صفحه‌کلید فشار دهید.)

تفاوت این دو دکمه در آن است که کلیک کردن روی دکمهٔ جستجو همیشه شما را به صفحه‌ای می‌برد که در آن فهرست تمامی نتایج جستجو وجود دارد، اما کلیک کردن روی دکمهٔ «برو» باعث می‌شود که ویکی تلاش کند اگر صفحه‌ای دقیقاً با همان نامی که وارد کردید وجود دارد، شما را مستقیماً به آن صفحه هدایت کند، و در غیر این صورت نتایج جستجوی آن عبارت در صفحات ویکی را به شما نشان بدهد.

بازگشت به صفحه راهنما

سایر ابزارها

نوار کناری

در سمت راست همهٔ صفحات ویکی یک نوار کناری (Sidebar) وجود دارد. پیوندهای اصلی به چند صفحهٔ مهم در ویکی را در این قسمت بیابید و از آن‌ها برای گشتن در ویکی استفاده کنید. این پیوندها به شرح زیر هستند:

  • صفحهٔ اصلی - شما را به صفحهٔ اصلی ویکی علوم اسلامی می‌برد.
  • دربارهٔ ویکی علوم اسلامی – اطلاعات کلی در مورد ویکی علوم اسلامی.
  • راهنما - شما را به صفحهٔ اصلی راهنمای ویکی علوم اسلامی هدایت می‌کند.
  • آخرین تغییرات - فهرست آخرین تغییراتی که توسط کاربران در مقالات ویکی علوم اسلامی ایجاد شده است را نشان می‌دهد.
  • صفحهٔ تصادفی - یک مقاله را به طور تصادفی انتخاب می‌کند و به شما نشان می‌دهد.


جعبه ابزار

در سمت راست همهٔ صفحات ویکی، پایین تر از بخش جستجو، یک جعبهٔ ابزار می‌بینید که حاوی لینک‌هایی به شرح زیر است:

  • پیوندهای به این صفحه - فهرستی از مقالاتی را نشان می‌دهد که به مقالهٔ فعلی ارجاع می‌کنند.
  • تغییرات مرتبط - فهرستی از تغییرات اخیر که به مقاله فعلی مربوط هستند نشان می‌دهد.
  • بارگذاری پرونده - شما را به صفحه‌ای هدایت می‌کند که از طریق آن می‌توانید در ویکی پرونده‌ای (نظیر یک تصویر یا یک پروندهٔ صوتی) بارگذاری کنید.
  • صفحات ویژه - شما را به فهرستی از چندین پیوند هدایت می‌کند که هر کدام رابط شما به یک صفحهٔ ویژه در ویکی علوم اسلامی هستند. نمونه‌های از صفحات ویژه عبارتند از صفحهٔ فهرست کاربران، صفحهٔ تغییرات اخیر و صفحهٔ ترجیحات شما.

سربرگ‌های بالای صفحات

در بالای صفحات ویکی علوم اسلامی تعدادی سربرگ به نمایش در می‌آید که هر کدام متنی کوتاه در خود جای می‌دهد. در بالای همین صفحه که مشغول خواندنش هستید، متن این زبانه‌ها به ترتیب «صفحهٔ راهنما»، «بحث»، «خواندن»، «ویرایش»، «نمایش تاریخچه» و غیره است. هر مقاله یک صفحه در ویکی را به خود اختصاص می‌دهد. به علاوه برای هر مقاله یک صفحهٔ بحث هم به طور خود به خود ایجاد می‌شود، تا کاربران اختلاف نظرهای خود راجع به متن مقاله را در آن حل و فصل کنند، یا پیشنهاد تغییرات اساسی در متن را در آن‌جا مطرح کنند و به مشورت بپردازند. آخرین سربرگ در بالای صفحات یکی از عناوین «پی‌گیری» یا «توقف پی‌گیری» را دارد. اگر مقاله‌ای را قبلاً به فهرست پی‌گیری‌های خود اضافه کرده‌باشید، با کمک گزینهٔ «توقف پی‌گیری» می‌توانید آن را از این فهرست خارج کنید. گزینهٔ «پی‌گیری» هم به شما این امکان را می‌دهد که مقاله‌ای را به فهرست تعقیبات خود اضافه کنید، تا اگر کاربر دیگری تغییری در آن ایجاد کرد، از طریق صفحهٔ «فهرست پی‌گیری‌های من» مطلع شوید. (توجه داشته باشید، که تنها اگر در ویکی علوم اسلامی حساب کاربری ایجاد کرده باشید، و وارد حساب کاربری‌تان شده باشید، گزینهٔ پی‌گیری و سیستم فهرست پی‌گیری‌ها فعال خواهند شد.)

گاهی اوقات به‌جای گزینهٔ «این صفحه را ویرایش کنید» سربرگ دیگری با نام «نمایش مبدأ» دیده می‌شود. در این حالت شما اجازه ویرایش کردن آن صفحه را ندارید. معمولاً مقالاتی که ویرایش کردنشان باعث اختلال در ویکی علوم اسلامی می‌شود، یا مقالاتی که به دفعات توسط افراد خرابکار ویرایش شده‌اند، توسط مدیران قفل ‌می‌شوند تا از خرابکاری‌های بعدی جلوگیری شود.

در صفحات ایجاد شده برای مدخل‌های اصطلاح‌نامه‌های علوم اسلامی، بعد از عنوان صفحه (که یک مدخل از اصطلاح‌نامه است) اطلاعات مربوط به مدخل توسط سربرگ‌ها تفکیک شده‌اند. این سربرگ‌ها شامل سربرگ «اصطلاح‌نامه»، «درختواره»، «معنی واژه از فرهنگ‌نامه»، «نمایه موضوعی» و «مستندات» می‌باشند که همگی جزئی از محتوای همان صفحه بوده و درواقع سرعنوان‌های اصلی مقاله یا صفحه هستند.

امکانات کاربری

برای بهره‌مندی از خدمات بیشتر بهتر است که برای خود یک حساب کاربری بسازید.شما می‌توانید فقط با انتخاب نام و کلمه عبور مناسب، یک حساب کاربری در ویکی علوم اسلامی برای خود ایجاد کنید. پس از وارد شدن به ویکی علوم اسلامی با حساب کاربری خودتان، در بالای صفحه گزینه‌های جدیدی می‌بینید شامل «مشارکت‌های من»، «فهرست پی‌گیری‌های من» و «ترجیحات من». از طریق این پیوندها می‌توانید گزارشی از عملکرد خودتان در ویکی علوم اسلامی را ببینید، فهرستی از مقالاتی را که دنبال می‌کنید مشاهده کنید، یا تنظیمات شخصی دلخواه خود را در ویکی علوم اسلامی اعمال کنید، تا ویکی به شیوهٔ دلخواه شما به نمایش در آید.

بازگشت به صفحه راهنما