تفاوت میان نسخههای «آزادی سیاسی (فقه )»
از دانشنامه علوم اسلامی
Nazarzadeh (بحث | مشارکتها) جز (Nazarzadeh صفحهٔ آزادی سیاسی ( فقه ) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به آزادی سیاسی (فقه ) منتقل کرد: جایگزینی متن - '( ' به '(') |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۸ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۰:۰۰
توضیح مفهومی
6. آزادی سیاسی: تمامی افراد جامعه - جز در مواردی که نصّ خاص وارد شده است - از حق دخالت در سرنوشت و اِعمال حاکمیّت ملّی خود از راه انتخاب شدن و انتخاب کردن برخوردارند. بنابر این، اگر پیامبر صلّی الله علیه و آله یا امام منصوب از جانب ایشان حاضر نباشد، مردم میتوانند حاکم خود را بر اساس موازین و معیارهای اسلامی انتخاب و در صورت تخلّف وی از احکام شریعت، او را عزل نمایند. در صورت تعدّد واجدان شرایط، رأی اکثریّت ملاک است (--' آرای عمومی) .
________________________________________
120
از مصادیق آزادی سیاسی، تشکیل احزاب و انجمنهای سیاسی و برپایی اجتماعات است؛ با این شری که مخلّ نظم عمومی و منافی با مصالح مسلمانان نباشد.
قانون و آزادی: چنان که بیان شد، اصل در هر انسانی، آزادی در تمامی شئون خود است، مگر این که برای خود فرد یا دیگران اعم از فرد و جامعه ضرر دنیوی یا اخروی داشته باشد که در این صورت باطل و حرام است. از این رو، باید آزادی انسانها در قانون گذاری در نظر گرفته شود و هر قانونی که آزادی افراد را در غیر موارد استثنا شده، محدود و مقیّد کند، باطل و وضع چنین قوانینی حرام است.
منابع
- فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت (ع) جلد 1 : صفحه 119
اصطلاحنامه
اعم
== منابع ==index.aspx?siteid=1&fkeyid=&siteid=1&pageid=142&p=1&g=14&showitem=43index.aspx?siteid=1&fkeyid=&siteid=1&pageid=142&p=1&g=50&showitem=476
- فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت (ع) جلد 1 : صفحه (119-120)