تفاوت میان نسخههای «حجیت سنت اهل بیت ( ع )»
از دانشنامه علوم اسلامی
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ مهٔ ۲۰۱۶، ساعت ۱۲:۴۱
توضیح مفهومی
حجیت سنت اهل بیت ( ع ) : صحّت استناد به قول، فعل و تقریر اهل بیت (ع) در استنباط حکم شرعی
حجیت سنت اهل بیت (ع) ، به معنای درستی استناد به سنت اهل بیت (ع) برای اثبات موضوعات و احکام شرعی است ـ چه از جانب شارع و چه از جانب مکلفان ـ که نتیجه آن، معذّریت و منجّزیت است. در مورد حجیت سنت، از نظر کلی بحثی نیست و مخالفی وجود ندارد. اختلاف موجود در این مورد این است که آیا تنها سنت نبوی (ص) حجت است یا افزون بر آن، سنت امامان معصوم (ع) هم حجت است؛ اهل تسنن تنها سنت نبوی را حجت میدانند، ولی شیعیان به حکم برخی از آیات قرآن کریم و احادیث متواتر از رسول اکرم (ص) که خود اهل تسنن نیز آن را روایت کردهاند و نیز به دلیل عقل، به قول، فعل و تقریر ائمه اطهار (ع) نیز استناد میکنند. از آیاتی که شیعیان برای حجیت سنت اهل بیت (ع) به آن تمسک نمودهاند، آیه تطهیر است.
هم چنین یکی از روایات در این باره، روایت ثقلین است که در آن به تواتر از پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل شده که اهل بیت (ع) در کنار قرآن کریم قرار گرفتهاند. دلیل عقلی بر حجیت سنت اهل بیت (ع) نیز همان دلیلی است که درباره عصمت اهل بیت (ع) اقامه شده است، زیرا پس از اثبات عصمت، شکی در صحت و مطابقت روش امامان با احکام واقعی شرعی باقی نمیماند.
منابع
- الاصول العامة للفقه المقارن : صفحه (147-189)
- فرهنگ نامه اصول فقه
اصطلاحنامه
وابسته
نمایههای موضوعی
جستجوی محتوای اطلاعاتی منابع به منظور دستیابی کاربران به موضوع مورد نظر از بین سایر موضوعات، از طریق واژگان کنترل شده(اصطلاحنامه).
برای دسترسی به نمایههای شامل واژه حجیت سنت اهل بیت ( ع ) به زیرصفحه حجیت سنت اهل بیت ( ع )/نمایههای موضوعی مراجعه کنید.